De Voorstad groeit

Camionnette DVG gestolen: Is dit een fait Divers?

Onder het artikel over een hevige brand in een groot pand in de Sleepstraat, waar de Gentse Brandweer,  die ik ken als zeer professioneel , 6 uur voor nodig had om onder controle te krijgen een berichtje over de diefstal van de bestelwagen van De Vieze Gasten (DVG). Vergeleken bij, die brand die als gevolg had dat voor minstens een gezin een noodwoning moest gezocht worden, dat de pizzeria ernaast moest gesloten worden wegens waterschade, is dat natuurlijk een minder ingrijpend gebeuren, maar voor mij is het geen fait divers. Na mijn uitleg zal het dat voor u misschien ook niet meer zijn.

DVG

De Vieze Gasten, is het theatergezelschap van Mong Rosseel, van het liedje ’t Apekot. Wie is Mong Rosseel? Iemand die het Gravesteen Manifest NIET ondertekent heeft alhoewel de meeste van zijn logebroeders dat wel hebben gedaan. Ik ken hem al sedert 1971 of 1970 toen hij nog een café, annex buurthuis had in de Sleepstraat, diezelfde Sleepstraat waar het nu gebrand heeft. DVG heeft hij opgericht met anderen, die minder beroemd geworden zijn ik ons Kut-Vlaanderen. Maar Mong heeft renomé en het is hem gegund van harte. Struin eens op de site van DVG en dan zie je waar ze allemaal mee bezig zijn. Het is de moeite. Het is natuurlijk niet Mong alleen die dat allemaal doet, de namen van de mensen die daar bezig zijn staan erbij. Het zijn ondertussen ook propere vieze gasten geworden.

De bestelwagen van DVG

Het is minstens reeds de tweede keer dat die bestelwagen gestolen wordt. Bij mijn weten werd hij al eens gestolen, dat weet ik niet precies meer maar het was in de jaren negentig. Wim C. was nog technieker bij het theater van Mong  Ik herinner me nog dat toen iemand zei, waarschijnlijk Mong: “Ze moeten die camionette binnenzetten, ‘k zeg het duusd keer.” Ja, Mong is ergens tegen de  Franse grens geboren, ik denk dat hij altijd met een ‘camionette’ rijdt en nooit met een ‘bestelwagen’.

Gestolen

Welke dwaze kloot haalt het nu in hemelsnaam in zijn hoofd om juist die bestelwagen te stelen? Waarom pakken ze geen 4×4 bestelwagen. Na ja ik ga maar geen verdere suggesties doen anders krijg ik nog last met justitie en ik ben maar een klein bandietje ;-).

Mong of een van zijn trawanten zal ondertussen wel  al een steun-campagne opgezet hebben zo kennen we hem. Ik plak hieronder het artikel dat ik in de Papieren krant (De Gentenaar, maar dat is tegenwoordig hetzelfde als Het Nieuwsblad) gelezen heb. Ik denk dat het geschreven is door Ronny Deschepper, maar dat is een ‘lucky guess’.

[start plakken overgenomen uit ‘Het Nieuwsblad‘ for fair use only]

Bestelwagen van De Vieze Gasten gestolen

GENT/LOVENDEGEM – Het gezelschap De Vieze Gasten zit in de problemen. In de nacht van dinsdag op woensdag is de enige bestelwagen die het gezelschap heeft, gestolen. Het gezelschap kan geen kant uit voor vervoer van materiaal en instrumenten van onder meer de fanfare.

‘Die bestelwagen mag dan wel meer dan tien jaar oud zijn, het is ons gerief en we hebben niet echt de middelen om een nieuwe te kopen, zelfs geen tweedehandse’, vertelt Jeroen Michiel van Bij De Vieze Gasten.

‘De bestelwagen was binnen voor herstelling aan de achterdeur bij garage Maeyens-Martens aan de Grote Baan in Lovendegem. De man had ons gemeld dat de bestelwagen klaar was en dat hij buiten klaar stond, op slot uiteraard. Woensdagmorgen gingen we de bestelwagen halen, maar die bleek dus weg. De garagehouder was zich van geen kwaad bewust, hij dacht dat we de bestelwagen reeds waren komen ophalen.’

‘De eerlijke vinder krijgt van ons echt wel een fles champagne’, geeft Jeroen Michiel nog mee. ‘De bestelwagen is heel goed te herkennen: een witte Mercedes Sprinter, volgespoten met graffiti, met op de motorkap in spiegelschrift De Vieze Gasten. We vervoeren met die bestelwagen niet alleen al ons decormateriaal, we gebruiken hem ook om drank voor onze zaal op te halen en om de instrumenten van onze fanfare te vervoeren.’ (rtl)

Wie inlichtingen heeft kan mailen naar dvg@deviezegasten.org of bellen op 09- 237 04 07 http://www.deviezegasten.org
[einde plakken]

Morgen in Het Nieuwblad

Komst van Bert Anciaux verdeelt SP.A

Daar verkneukelen ze zich in, waar is de tijd dat er nog AVV VVK op stond? Of  stond dat alleen op De Standaard?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15/01/2009 door in Sociale Netwerken en getagd als , , , , , , , .

The precautionary principle

The precautionary principle or precautionary approach to risk management states that if an action or policy has a suspected risk of causing harm to the public or to the environment, in the absence of scientific consensus that the action or policy is not harmful, the burden of proof that it is not harmful falls on those taking an action.

Categorieën

Fotos in Heirniswijk genomen

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Archief

Blog Stats

  • 13,981 hits
%d bloggers liken dit: