De Voorstad groeit

De Amerikaanse progressieve priester Roy Bourgeois wordt met excommunicatie bedreigd terwijl bisschop Williamson onder de dekmantel van de Katholieke Kerk revisionistische onzin mag spuien

First published on 2bloggen.org


Priester Roy Bourgeois is een progressieve humanist. De School of the Americas Watch is een van de initiatieven waar hij zijn schouders onder zette. SOA Watch is een pressiegroep die de CIA activiteiten in Latijns Amerika volgt met argus ogen. De bekende folterschool ‘School of the Americas’ waar toekomstige dictators, genre Pinochet opgeleid werden in foltertechnieken, is een van de open wonden die worden aangeklaagd.

Roy Bourgeois had de wijdeing vvan een vrouwelijke priester, Janice Sevre-Duszynska, in de Ortodoxe kerk bijgewoond, en daarvoor dreigt hij uit de Katholieke kerk gesloten te worden. Janice Sevre-Duszynska was een medestrijdster in de SOA Watch. Priester Bourgeois schreef een brief naar de Paus en wacht nu af wat de Rome gaat beslissen. Er is een steunactie opgezet, via deze link vind je mail-adressen waar protestbrieven kunnen naartoe gestuurd worden.

Ondertussen voert de triestige Vaudeville van de Katholieke kerk zijn zoveelste farce op. Uitgerekend in dezelfde dagen waarin de bevrijding van Auschwitz herdacht wordt, beslist paus Benedictus XVI bisschop Williamson terug op te nemen in de Kerk. Hij was eerder geëxcommuniceerd als een van de volgelingen van de afgescheurde kerk van Bisschop Lefèvre. Vlak voor zijn rehabilitatie heeft hij nog in het openbaar de Holocaust ontkent.

Alhoewel de Paus het ontkennen van de Holocaust verorodeelde blift de positie van Williamson binnnen de kerk gehandhaafd.

Williamson is aanhanger van de in 1991 overleden dissidente aartsbisschop Marcel Lefebvre, die zich nooit heeft neergelegd bij de moderniseringen die de laatste decennia binnen de katholieke kerk zijn doorgevoerd. Lefebvre werd in 1988 met de door hem tot bisschop gewijde volgelingen, onder wie Williamson, uit de kerk gezet. Desondanks gingen zij door met het uitoefenen van hun ambt.

Richard Williamson is een revisionist, een onverbeterlijke, schaamteloze loochenaar van (de omvang van) de jodenvernietiging. Vorige week woensdag, enkele dagen dus nadat Benedictus hem weer in de armen sloot, werd hij geïnterviewd door een Zweedse televisiezender. Tijdens het vraaggesprek herhaalde hij zijn bewering dat er ‘overweldigende bewijzen’ zijn dat in de concentratiekampen geen gaskamers gebruikt zijn. Ook stelde hij dat er tijdens Tweede Wereldoorlog geen 6 miljoen, maar ‘slechts’ 200.000 à 300.000 joden omgekomen waren in de kampen. En niet ten gevolge van vergassing dus.

Hier ziet u het interview:

Vodpod videos no longer available.

more about “up2unow“, posted with vodpod

See also

Paus toont ware gelaat…

Heet dat kindje echt jezus?

Vervolg op bisschop Williamson’s holocaust-ontkenning…

Williamson Update

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10/02/2009 door in Religie en getagd als , , , , , , , , .

The precautionary principle

The precautionary principle or precautionary approach to risk management states that if an action or policy has a suspected risk of causing harm to the public or to the environment, in the absence of scientific consensus that the action or policy is not harmful, the burden of proof that it is not harmful falls on those taking an action.

Categorieën

Fotos in Heirniswijk genomen

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Archief

Blog Stats

  • 13,981 hits
%d bloggers liken dit: