De Voorstad groeit

Wat is de Groene Big Bang?

Deze test vond ik leuk. Ga eens kijken

Zo’n 13 miljard jaar geleden ontstonden uit één grote knal – de “Big Bang” – onze kosmos, ons universum, de natuurwetten en alle materie. Niets zou nog hetzelfde zijn nà de Big Bang. De oerknal was het begin van alle verdere leven in het universum en dus ook op aarde.

Vandaag wordt het alweer erg heet onder onze voeten.
De aarde warmt steeds sneller op en in onze samenleving loopt de temperatuur hoger op dan in een snelkookpan. Op kimatologisch, sociaal en economisch vlak is de crisis nooit zo groot geweest. We zijn dan ook toe aan een nieuwe Big Bang. Geen allesverwoestende oerknal maar een zelfgeorganiseerde en gecontroleerde Big Bang die het verder leven weer mogelijk maakt.

Een Groene Big Bang die onze ziekmakende manier van werken en schoolgaan verandert in een evenwichtige, duurzame manier van samenleven, waarin iedereen, groot en klein, gewaardeerd wordt om de inzet van al zijn talenten.

Een Groene Big Bang die onze grijsgrauwe, verspillende wereld verandert in een mooiere, schone, groene hypermoderne wereld, waarin we met zuivere technologieën, moderne huizen en nieuwe woonvormen, groene vervoersmiddelen en herbruikbare energie, genieten van het groen en de natuur die heropleven.

Een Groene Big Bang die solidair is met onze kinderen en kleinkinderen, maar ook met hun kinderen en kleinkinderen. Kortom, een groene oerknal die verder gaat dan het opportune groene “plofje”.

Een Groene Big Bang, vooral, die dichtgeslibde aderen van onze samenleving weer vrijmaakt en onze economie fundamenteel verandert in een duurzame, gezonde, milieu- en mensvriendelijke economie, die afval weer omzet in grondstoffen en oneindig recycleert. En die daardoor, steeds opnieuw, nieuwe banen en werkgelegenheid schept.

Die Groene Big Bang is mogelijk. We zijn het aan onszelf en onze omgeving verplicht om er werk van te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26/02/2009 door in NL en getagd als .

The precautionary principle

The precautionary principle or precautionary approach to risk management states that if an action or policy has a suspected risk of causing harm to the public or to the environment, in the absence of scientific consensus that the action or policy is not harmful, the burden of proof that it is not harmful falls on those taking an action.

Categorieën

Fotos in Heirniswijk genomen

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Archief

Blog Stats

  • 13,981 hits
%d bloggers liken dit: