De Voorstad groeit

Misschien handelen ze wel als WIJ eens stilstaan?!?

Woensdag 18 maart van 12u tot 14u voert Gastvrij Gent actie. We starten aan het Zuid, afspraak aan de bibliotheek. (Woodrow Wilsonplein). Met een ‘freeze’ zullen wij de stilstand in het dossier rond regularisatie aanklagen.
De mannen van de Neveneffecten komen ons een hart onder de riem steken en freezen mee.
Overigens, in heel België zullen er acties zijn, naar aanleiding van een jaar non-beleid. Het wordt tijd om het politieke immobilisme te stoppen!
Dit is een warme oproep naar iedereen die de moeilijke situatie van de Mensen Zonder Papieren in Gent, en elders, wil aanvechten.

Gastvrij Gent is een samenwerkingsverband van verschillende Gentse organisaties en individuen, dat ijvert voor een gastvrije en open stad waar elke inwoner zich thuis voelt.

Gastvrij Gent pleit voor een regularisatie van mensen zonder papieren. Dit is de enige manier om hen uit de onzekerheid te halen en hen de kans te bieden hun toekomst verder uit te bouwen.

Regularisatie kan immers een antwoord bieden op de onmenselijke situatie waarin mensen zonder papieren zich momenteel bevinden.
Vele mensen hebben jarenlang moeten wachten op een antwoord op hun asielaanvraag. Heel wat mensen hebben hun leven hier opgebouwd en hebben inspanningen gedaan om zich te integreren. Hun toekomst ligt hier, in België.

Daarom verzoeken wij zoveel mogelijk mensen om deze situatie op de symbolische ‘verjaardag’ van het regeerakkoord, 18 maart 2009, niet onopgemerkt te laten voorbijgaan.

Kom “freezen” en breng je vrienden mee. Om op te vallen: draag iets roods!

“Gastvrij Gent”
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16/03/2009 door in NL en getagd als .

The precautionary principle

The precautionary principle or precautionary approach to risk management states that if an action or policy has a suspected risk of causing harm to the public or to the environment, in the absence of scientific consensus that the action or policy is not harmful, the burden of proof that it is not harmful falls on those taking an action.

Categorieën

Fotos in Heirniswijk genomen

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Archief

Blog Stats

  • 13,981 hits
%d bloggers liken dit: