De Voorstad groeit

Bijgaardepark Ontspoort en Coyendans

Eergisteren avond vond ik ook al een uitnodiging in mijn bus van het buurtfeest in het Bijgaardepark. Via Google maps vind je het park  hier.  Het feest heet ‘Lekkerbekken’ en gaat door op zaterdag 23 augustus vanaf 17 u. Het wordt georganiseerd door het buurtcomité Bijgaarde ontspoort. Mooi logo hebben ze trouwens. Hun email vindt je op de hun Facebook pagina.

Logo van het Buurtcomité Bijgaarde Ontspoort

 

Programma van Bijgaardepark Ontspoort

17 u Aperitief en Kinderanimatie

18 u Barbecue (Vlees en veggie)

21 u Optreden Perro Borracho (Rock covers)

22 u Fuif

 

En vandaag kreeg ik de brochure van de Coyendans, ook een buurtfeest in het Coyendanspark en omgeving. Hier op Google maps. Een volgende keer schrijf ik daar meer over.

Hier in de Karperstraat ben ik jaloers. De twee wijken grenzen allebei aan onze wijk, en ook wij hebben sedert 2011 een mooi park, het Lousbergpark maar de mensen die in de wijk wonen doen er niets mee, of toch heel weinig.

Deze beide leuke feestjes staan in schril contrast met de invasie die we hier in onze kleine Heinis beleefden op 2 en 3 augustus.

Ik ben sedert kort gepensioneerd, ik wil wel helpen om iets te organiseren in onze wijk, maar het moet van onderuit komen.  Toen ik een jaar of veertig was heb ik zelf mee aan de kar helpen trekken van het buurtcomité Hand in Hand Heinis… Ik woonde toen in de Snoekstraat. Drie wijkfeesten hebben we daar ingericht begin de jaren negentig, voor onze deur.

Köfte eten met Hand in Hand Heirnis en mezelf in een veel jongere versie, 1991

Köfte eten met Hand in Hand Heirnis en mezelf in een veel jongere versie, 1991

In feite zijn de voorwaarden voor een buurtwerking nu veel gunstiger dan toen. We moesten vergaderen in mijn living, nu is er het buurtcentrum en een mooi park dat voornamelijk gebruikt wordt om de hond uit te laten. Alhoewel, sommige ouders met jonge kinderen hebben er ook hun weg al naartoe gevonden.

Wist u dat al deze wijken samen in de buurt van de oude Sint Baafs abdij vanaf 1353  een koeienweide was (Indra Van Sande, p. 23). Een boeiende geschiedenis. De gemeenschappelijke Heirnismeersen. Hier vind je een korte samenvatting van de   case study van Indra van Sande daarover.

 

Bronnen

Sogent Flickr album over ontwikkeling Bijgaardehof

Sogent Flickr album over ontwikkeling Lousbergpark

Flickr Pagina Coyendans

FB fotostream Bijgaarde ontspoort

Indra Van Sande, Case study Hiernismeersen, 79 blzn

Anoniem, Van wei tot wijk : ter herdenking van het honderdjarig bestaan van de Gentse wijk Heirnis, (1888-1988) / woord vooraf : Herman Balthazar ; met bijdragen van R. Vos, M. Gysseling, R. De Herdt, H. Poelman … [et al.].

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23/08/2014 door in Bijgaarden, Gent, Heirnis, NL, wijkfeesten en getagd als .

The precautionary principle

The precautionary principle or precautionary approach to risk management states that if an action or policy has a suspected risk of causing harm to the public or to the environment, in the absence of scientific consensus that the action or policy is not harmful, the burden of proof that it is not harmful falls on those taking an action.

Categorieën

Fotos in Heirniswijk genomen

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Archief

Blog Stats

  • 13,981 hits
%d bloggers liken dit: